RUIMTELIJK ONTWERPER / BEELDEND KUNSTENAAR

spread juul

Gewoon Juul

Ruimtelijk ontwerp / beeldende kunst / projecten 

www.gewoonjuul.nl

 juul@juullangenberg.nl

 

Juul Langenberg is afgestudeerd Beeldend Kunstenaar (HKU) en Ruimtelijk Ontwerper (Academie St. Joost). Haar werk ontstaat naar aanleiding van ervaringen, fascinaties en verwondering. Er is geen leidend materiaal, het verhaal is het uitgangspunt. Wel zijn veel producten voorzien van een bepaalde mate van tactiliteit. De resultaten zijn een mix van beeldende en toegepaste kunst.

Leidend in het werk zijn momenteel het vormgeven van ontmoetingsplekken, in de breedste zin van het woord. Van ‘zitobjecten’ voor op publieke plekken, tot ‘chillplekken’ voor kinderen, decors voor theaterproducties en ontwerpen van producten voor  binnenruimtes.

Naast producten is Juul ook graag aan het werk met diverse soorten mensen. Ze gebruikt haar talenten veel in educatieve context, door bijvoorbeeld te ontwerpen met kinderen. Ook is het samenwerken met andere disciplines en kunstenaars een ware verrijking van haar werk. Samen met dansers, theatermakers, videokunstenaars en animators is al een enorm scala aan diverse projecten gepresenteerd. Momenteel volgt ze de KiS opleiding aan de Academie in Tilburg, een verdieping op haar werk in het kader van Community Art projecten.Reacties zijn gesloten.