Aantoonbaar einde

 

 

FullSizeRender (3)

 

DSC_8700 DSC_8702 DSC_8727

Dit seizoen te zien in Stadstuin de Schelp, een gezamenlijke kunstinstallatie van BOCK.

Titel: Aantoonbaar einde

Materiaal: Acrylaat spiegelplaat

Soort: installatie

‘De ogen zijn de spiegel van de ziel’, filosofeerde Da Vinci in een ver verleden. Zijn wetenschap en manier van kijken waren vernieuwend voor zijn tijd. Hij schilderde met exacte precisie, de beweging van vogels of de werveling van stromend water. Niet voor niks wordt hij wel eens de ‘tolk tussen de natuur en de mens’ genoemd. Zijn belangrijkste instrumenten: zijn ogen en visuele geheugen.

Ogen, de spiegeltjes van de ziel, de ziel van de natuur. De spiegels vormen de ogen van de bomen en reflecteren wat zij zien. Ze zien jou naar hen kijken. Ze zien de kleuren van de natuur om hen heen en vertalen die in abstracte schilderijen. Elke beweging verandert het beeld. Elk tijdstip van de dag wordt er opnieuw een uniek beeld geschapen, afhankelijk van zon, regen, wind, bewolking en publiek.

Daar waar de spiegel om de boom zit, verdwijnt zijn stam voor korte tijd. Alsof je een kijkje kan nemen in de toekomst waarin die stam daar niet meer zal staan. De spiegel vertaalt de tussentijd, tussen aanwezig en afwezig. Door de rondingen in de spiegel creëert de boom een kleine, tijdelijke nieuwe wereld, met jou als middelpunt. Alsof je heel even ergens anders bent.. tot het einde.’

 

*het idee voor deze installatie blijkt niet uniek te zijn. Dit was geen vooropgezet plan, maar een spontaan samenkomen van ideeën. Naast Finland, nu dus ook tijdelijk is Oosterhout.Reacties zijn gesloten.