Documentaire Piet Hohmann

Eind 2014 leer ik Piet Hohmann kennen. Eigenlijk kende ik Piet al, want ik kende de bromtol en bijvoorbeeld de witte fiets, maar sinds die tijd zie, hoor en luister ik naar de man erachter. Hij is charmant, koppig en grappig en denkt net even anders dan anderen. We delen de liefde voor oude camera’s en auto’s, maar dat is niet het meest unieke, want Piet volgt zijn dromen en dat is wat mij als maker inspireert. En dromen doet hij nog steeds, al is het momenteel omdat hij dementie heeft gekregen. Tussen zijn eigen gemaakte prachtige klokken, werkt soms zijn eigen tijdklok niet meer. Het is nu of nooit. Piet en zijn hele oeuvre aan kunstwerken moet worden vastgelegd. Samen met Juul Langenberg ben ik gestart. Juul vereeuwigt Piet zijn hand, ik vereeuwig hem op film. De tijd tikt.

Wilma Rekkers, april 2017

imageReacties zijn gesloten.