Javy @Dutch Design Week

Champions League voor designers

OOSTERHOUT – Vanaf aanstaande zaterdag klopt Eindhoven als het hart van de designwereld tijdens de DDW – de Dutch Design Week. Voor de 15e keer wordt het spectaculaire evenement op het gebied van kunst, ontwerp en denkwijzes gehouden. Daar waar het ooit allemaal begon – op het voormalige industrieterrein van Philips, Strijp S – en nog steeds het centrum van DDW, zal de Oosterhoutse designer Jeroen Verdaasdonk ook zijn ontwerpen showen.

Onder de naam van zijn ontwerpstudio JavyDesign zal Verdaasdonk een aantal van zijn ontwerpen presenteren waaronder het debuut voor zijn laatste ontwerp, een hanglamp met een doorsnede van een meter genaamd Centauri XXL.

‘Zo gaaf om nu ook op de Dutch Design Week mijn ontwerpen te mogen laten zien’, vertelt Jeroen enthousiast terwijl hij in zijn kleine atelier de laatste hand legt aan een bouwpakket dat langzaam verandert in die schitterende hanglamp. Op foto’s aan de muur is een vergelijking met ander werk van Jeroen snel te maken. De vazen ‘The Duchess’ en ‘The Duke’, de kleinere versie van de lamp en een dressoirkast – Centauri – lijken zo van dezelfde vader en moeder te komen. Van de hand van Jeroen Verdaasdonk, dus. Mooi!

Jeroen startte zijn ontwerpstudio JavyDesign in 2007. ‘Ik combineer mijn engineering ervaring en nieuwsgierigheid bij het ontwerpen van die uitzonderlijke objecten. Door gebruik te maken van creativiteit en verbeelding creëer ik innovatieve en waardevolle producten.’

Het werk van Jeroen zal te zien zijn in de YKSI Expo aan de Torenallee, Strijp S. Wie eerder op de Dutch Design Week was, weet dat de Torenallee recht tegenover het beroemde Klokgebouw is gelegen.

Dat de ontwerpen van Jeroen nu bij de DDW worden geëtaleerd, is een logisch vervolg in zijn ontwerpcarrière. Eerder maakte hij al deel uit van de Month of design in Ljubljana, van de Salone del Mobile in Milaan en tijdens de Biennale interieur, Kortrijk.

www.javydesign.nl

jeroenReacties zijn gesloten.