Theatervoorstelling

IMG_9155-2 IMG_9134-1 IMG_9198-9Fotografie: Linsey Kuijpers

De dag dat mijn broer niet thuis kwam – Patrice Matthee i.s.m. Stichting BOCK

Vier broers en twee zussen in een naaiatelier in bezet gebied. Of eigenlijk drie broers en twee zussen. Want de jongste broer kwam op een dag niet meer thuis.

Drie broers en twee zussen zijn inmiddels volwassen en kijken terug. Ieder jaar reconstrueren ze de dag dat hun Jochie ontsnapte aan hun toeziend oog. Dit jaar is het elf jaar geleden. Wat gebeurde er precies? Was iemand schuldig? Had het anders kunnen lopen? Wie was verantwoordelijk? Er wordt gerouwd, er zijn frustraties, er is gekibbel, maar er wordt ook gelachen, gespeeld en er is veel liefde.

De dag dat mijn broer niet thuis kwam is in het najaar van 2019 een onderdeel van het bovenschoolse project ‘Wat is het je waard’. Naast het voorstellingsbezoek bestaat het project uit een lespakket, waarin wordt ingegaan op morele dilemma’s in oorlogstijd.

Regie

Patrice Matthee

Roel Adam

Spel

Jochie – Rolf Schumacher

Broer – Ronald Meulenberg

Nummer Twee – Mark van Hassel

Nummer Drie – Tom Rozendal

Zus Een – Kaylee van Gastel

Zus Twee – Sanne van der Plas

Marc Joosen (Klaarlicht)

Vormgeving

Wien de Graaf

Grafisch ontwerp

Pauline Klein Paste

Schoolvoorstellingen (besloten)

30 & 31 oktober en 1 november

Openbare voorstelling

Vrijdag 1 november – 20.00 uur (Deur geopend vanaf 19.30 uur)

Toegang

€12,50

Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan je kaart(en) via badjuf@stichtingbock.com.

Pinnen op locatie is mogelijk!

Speellocatie

Voormalig zwembad De Blikken

Paterserf 10

4904 AR Oosterhout

De dag dat mijn broer niet thuis kwam is een co-productie van Patrice Matthee en Stichting BOCK. De schoolvoorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van  gemeente Oosterhout in het kader van 75 jaar bevrijding.